A legmenőbb színek a fürdőszobában

Folyamatosan jelennek meg új fürdőszobatrendek, de vannak színek, melyek hosszú időn át divatosak. Melyek a legmenőbb színek manapság és hogyan célszerű kombinálni őket? Cikkünkből megtudhatod, s így ötleteket gyűjthetsz fürdőszobád berendezéséhez.

A legmenőbb színek pároknak és családoknak a fürdőszobában

A fürdőszoba színvilágát a divat mellett használói ízlése határozza meg. A következő színek bátran ajánlhatók párban élőknek és gyermekes családoknak is.

A zöld világosabb árnyalatai

A zöld szín nyugtató hatással bír. Természetes hatást kelt, kiválóan segíti a relaxációt. Nagy előnye, hogy mindkét nem képviselői elégedettek vele. Sötétebb tónusaival vigyázni kell, mert szűkíthetik a teret. Világosabb, pasztelles árnyalatait azonban más színnel kombinálva is nyugodtan alkalmazhatjuk.

Réz, vagy arany fürdő?

Napjainkban a réz vagy arany elemek egyre divatosabbak a fürdőszobában. Illenek egy szolidabb háttérhez (pl. fehér, törtfehér vagy pasztell színek), de akár kék árnyalatú vagy trópusi hangulatú fürdőszobához is használhatók.

Merészebb színek kombinációja

A legmenőbb stílusok közé tartozik, ha merészebb színeket csempészünk semlegesebb hangulatú fürdőszobánkba. A fal és a csempe árnyalata tehát lehet például fehér, szürke vagy bézs, míg a bútorok és kiegészítők merészebb tónusokban pompázhatnak.

Fürdőszobai márványminta

Ha még menőbb, különlegesebb hatásra vágyunk, akkor választhatunk márványmintázatú csempét vagy járólapot. Egy letisztult, világos tónusú helyiségnek tökéletes kiegészítője lehet ez a márványminta. Mellé legjobb választás egy fürdőszobabútor modern stílusban, mely egyszerűségével nem nyomja el a márványmintázatot.

 

A legmenőbb színek hölgyeknek

Ha csajos fürdőszobát szeretnénk, akkor a legmenőbb színek a rózsaszín és a lila.

Rózsaszín fürdőszoba

Meglepő, de a rózsaszín pasztell árnyalatai nyugtató hatásúak. Egy-egy erősebb pink kiegészítő is helyet kaphat a lágy tónusok között, de őrizzük meg a harmóniát és az egységet.

Lila fürdőszoba

A lilát is a nőiesebb színek közé sorolják. Ennek ellenére pasztell árnyalatai akár még párok fürdőszobájában is helyet kaphatnak. Persze a lilával egészen merész, élettel teli belső teret is teremthetünk. Csak rajtunk múlik, mely árnyalatait választjuk.

 

A legmenőbb színek uraknak

Vannak igazán trendi színek, melyek talán legénylakásokban mutatnak legjobban. Lássuk, melyek ezek!

Fekete-fehér fürdőszoba

A fekete és fehér izgalmas kontrasztot eredményez. A csempe és a bútorok mintázatában is megjelenhet mindkét szín. Választhatunk például kívül fekete, belül fehér fürdőkádat. He pedig szeretnénk a katonás rendbe játékosságot vinni, akkor egy élénk színt, például citromsárgát is vihetünk az összképbe. Utóbbi megoldással a fekete-fehér fürdőszoba sokkal barátságosabb lesz, akár még családok számára is tökéletes.

A szürke árnyalatai

A szürke azért igazi jolly joker, mert nagyszerűen mutat, ha különféle árnyalatait kombináljuk. Emellett választhatunk különféle textúrájú burkolatokat, így az anyagok és a felületek igazán érvényesülnek. Ridegnek gondolod a szürke színt? Ez azért van, mert nem tudod, hogy még kávébarnába hajló árnyalata is van. Ennek alkalmazásával már barátságosabb, és még mindig igazán menő színvilágú fürdőszoba jön létre.

 

Összefoglalva: Nehéz eldönteni, milyen szín domináljon a fürdőszobánkban. Figyelembe kell vennünk párunk vagy családunk igényeit, a lakás többi részének stílusát és a divatirányzatokat is. Szerencsére a legmenőbb színek nekünk tetsző árnyalatait saját elképzelésünk szerint kombinálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.