Nyolc négyzetméteres lakás Budapesten

Idén tovább dübörög az ingatlanpiac. A drágulás is megállíthatatlannak tűnik, különösen a budapesti ingatlanoknál. Ebbe az ingatlan forgatagba csöppent bele egy nyolc négyzetméteres lakás.

Mit lehet írni egy ilyen kis lakásról? Kis lakás, kis szöveg. A lakás olcsó. Az irányára 6,3 millió Ft. Budapesten a XIII. kerületben található épület földszintjén helyezkedik el, így még liftezni se kell. A méretéből adódik, hogy a rezsije is nagyon alacsony. Jelenleg elektromos fűtés van kialakítva, de gáz is be van vezetve az udvarra. A közös költség is csak 3600 Ft.

Mi fér el egy ekkora lakásban? Hát nem sok minden. Aki ilyen lakást vesz, annak le kell mondania a luxusról. Se konditerem, se medence se szauna a lakásban. Jelenleg még fürdő sincs. A hirdető szavait idézve: “Annak a kedves ügyfelemnek ajánlom akinek kedve támad még fürdőszobát építeni, illetve elegendő neki az egy helység.”

Az alvóhely, ahogy a kis lakásoknál megszokott, galérián van kialakítva. Ennek meg van az az előnye, hogy nem kell túl nagy tévében gondolkozni, úgyhogy ki lehet maradni a tv gyártók által is generált megalomániából.

Egy szó mint száz, ez a lakás tökéletesen megfelel egy olyan embernek akinek se kutyája se macskája (szó szerint! bár egy macska, vagy egy aranyos kis kutya még simán elfér).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.