Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki

Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki

A gyerekszoba egy multifunkciós terület. Terepe a játéknak, a tanulásnak és a varázslatoknak. Vannak dolgok, amik egy gyerekszobából nem maradhatnak ki.

Hogy mik ezek? Az önálló játék, az esti mese, a vidám hangulat és a biztonság. És, hogy milyen tárgyak tudják ezeket biztosítani? Lássuk.

 

  1. Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki – Színes függöny

A függöny az a valami, amit behúzva a saját kuckóba visszahúzódhatunk, és saját magunk lehetünk. A szoba ilyenkor lehet akár egy lakatlan sziget, de egy vár vagy egy autó versenypálya is akár.

 

  1. Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki – Színes, strapabíró szőnyeg

A játéktérnek biztonságosnak kell lennie, akkor is épp ugrálást, bujkálás, bunkert és vad csatákat kíván a játék. A szőnyeg legyen viszonylag vastag, rövidszőrű, gumialjzattal. Így nem fog csúszni, nem allergizál, viszont tompítja az esetenként nagyon hangos játékhangokat is.

  1. Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki – Állatos vagy mesehősös lámpák

Fontos, hogy olyan magasságban is legyen lámpa, amit a gyermek elér. Néha a szörnyek olyankor jönnek, amikor mindenki más alszik, ilyenkor egy szuper4hősös lámpa megoldhatja a problémát.

A lámpa gyakran cserélődhet, mert a mesehősök és szuperhősök néha kiesnek a kedvencek közül, és felváltja őket valaki más.

 

  1. Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki – Polcok és tárolók minden mennyiségben

A mesekönyveket, a mesehősöket és megannyi játékhoz létszükségletű dolgot pakolni kell valahova. Nem lehet úgy rendet rakni, ha nincs hova, nem igaz? Ráadásul játék alkatrésznek is beválhatnak a dobozok, tárolók, sőt, néha még a könyvespolc is.

 

  1. Ami egy gyerekszobából nem maradhat ki – Disney párnák

Egy mesehősös Disney párna minimum felszereltsége a gyerekszobának. A párnák számát lehet növelni bátran, mert a disney párnák sokfunkciós eszközök. Melyek nem csupán dísznek vannak, és nem csupán a kényelmes pihenést segítik.

Egy Disney párna ölelése mesenézés, vagy mesehallgatás közben relaxáló, esetenként vígasztaló hatással van a gyermekre. Ezen kívül aktív részese lehet a játékoknak akár mint építőelem, akár mint fegyver. A Disney párna választékban találunk fiúknak, és lányoknak számára is kedvenc párnákat.

 

Összegezve

Egy gyerekszobának színesnek, biztonságosnak kell lennie. Ezért fontos a függöny színe, a szőnyeg minősége is. A gyerek számára elérhető és barátságos mesés lámpák fontosak a biztonság és a nyugodt alvás miatt. Az elvi rendrakáshoz polcok, tárolók és dobozok szükségesek. Ezekből is válasszunk inkább színes, mesés, ismerős hősökkel díszített darabokat. És végül, válasszunk néhány kedvenc mesehősös Disney párnát, társat és támaszt a mesékhez, játékhoz és az alváshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük